3 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΑΝ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ

Spread the love

Όπως ξεκάθαρα αποκαλύπτει ο τίτλος, η παρακάτω λίστα είναι ένα top 3 των παιχνιδιών που θα αγόραζα σαν πατέρας στον εαυτό μου εάν ήμουν πάλι παιδί. 

Κι επειδή σύμφωνα με την παραδοχή που μόλις έκανα, θα είμαι ταυτόχρονα ο πατέρας που διαλέγει και το παιδί που λαμβάνει το δώρο, όλη η λίστα θα αφορά παιχνίδια που έχουν να κάνουν με την διασκέδαση και την ψυχαγωγία και λιγότερο με την εκπαίδευση. 

Διότι κακά τα ψέματα όταν ένα παιδί διαλέγει παιχνίδι, το κυρίαρχο κριτήριο είναι η προοπτική διασκέδασης και το wow factor (ο παράγοντας ουάου!!!). 

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε παιχνίδια που κάνουν ένα παιδί να κάνει να φωνάξει ουάου!

  1. NERF

Νούμερο ένα στην λίστα μας είναι τα Νερφ (nerf) https://etoy.gr/paixnidia-nerf-264

Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με νεροπίστολα, πλαστικά όπλα που εκσφενδονίζουν πλαστικά βέλη, αυτοσχέδια όπλα, τόξα, “φυσοκάλαμα”, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα nerf.

Τα nerf σε αντίθεση με τα παλιά παιχνίδια που ανέφερα είναι τελείως ασφαλή. Έχουν απίστευτη ταχυβολία και επαναληπτικές βολές. Είναι ελαφριά, ανθεκτικά και προσφέρουν απίστευτη εμπειρία ανταγωνισμού. Αν δεν υπήρχε το paintball για εμάς τους ενήλικες, θα είχα αγοράσει σίγουρα κρυφά ένα nerf… 

Δεν τα πρόλαβα ως παιδί, και όταν τα είδα πρώτη φορά ως ενήλικας δεν μπόρεσα να κρατήσω ούτε τα προσχήματα. 

Προφασιζόμενος ότι παίζω με τα ανίψια μου μπήκα σε έναν καινούργιο κόσμο όπου τα παιδικά όπλα όντως λειτουργούν και δεν τραυματίζουν. 

Μοναδική εμπειρία παιχνιδιού ρόλων για αγόρια κυρίως, αν και πάντα υπάρχει ένα κορίτσι που μας κερδίζει στα αγορίστικα παιχνίδια και καταρρίπτει τα στερεότυπα.

Αποφεύγω να σχολιάσω την αξία ή όχι των παιδικών όπλων ως παιχνίδια καθώς ούτε οι επιστήμονες της ψυχολογίας έχουν διαμορφώσει μία τελεσίδικη άποψη.


2. Ντραμς

Όχι δεν είναι εκπαίδευση. Είναι διασκέδαση, ψυχαγωγία, ξεφάντωμα. Ενοχλητικό μεν για τους γύρω, αλλά είναι ξεφάντωμα.

Ρωτήστε κάποιον γνωστό σας που υπήρξε μέλος σε ροκ συγκρότημα, τι γινόταν κάθε φορά που ο ντράμερ έφευγε για λίγο από το σκαμπό του. Συνωστισμός, ποιος από τους υπόλοιπους μουσικούς θα καθόταν για λίγο να παίξει, αυτό γινόταν! 

Τα τύμπανα είναι για το κοινό το πιο δημοφιλές όργανο μιας ροκ μπάντας, γιατί οι κινήσεις του ντράμερ είναι διακριτές και κατανοητές και έχουν άμεση σχέση με τον ήχο που βγάζει. Γι αυτό στις συναυλίες τραβά περίπου τόσα βλέμματα από το κοινό όσα και ο τραγουδιστής κι ας κάθετε συνήθως εκεί πίσω…

Ο ήχος τους είναι σημαντικός αλλά ο αληθινός ήχος βγαίνει από …την ψυχή του τυμπανιστή. Στο παρακάτω βίντεο ο Dave Grohl, ντράμερ των Nirvana (και των foo fighters) κάνει μία παιδική ντραμς να παίρνει ζωή και να ακούγεται σαν σετ χιλιάδων ευρώ.

3. DRONE

https://etoy.gr/tilekateuthunomeno-elikoptero-drone-jf052944-18440/

Προσπάθησα να αποφύγω να βάλω στην λίστα ένα drone διότι είναι πολύ αναμενόμενο. 

Δεν γίνεται όμως να στερήσω από αυτή την λίστα μία αληθινή επανάσταση. Η επανάσταση δεν είναι το ότι με ένα drone χειρίζεσαι με τηλεχειριστήριο κάτι που πετάει.

Η επανάσταση είναι ότι με 40 ευρώ μόνο αποκτάς ένα αντικείμενο το οποίο είναι ότι πιο κοντινό στο 2021 όπως το φανταζόμασταν πριν 20-30 χρόνια.

Για τους περισσότερους γονείς ακόμη και τους πιο νεαρούς, η φαντασίωση του μέλλοντος είχε πάντα μέσα ιπτάμενους δίσκους.

Δεν είχε ταμπλέτες, ούτε έξυπνα κινητά, ούτε καν το ίντερνετ. Είχε ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να είναι στατικά στο ίδιο σημείο. 

Αν σκεφτεί κανείς ότι εν έτει 2021 αντί για ιπτάμενο δίσκο οδηγώ ένα …Citroen, τα drones είναι ότι κοντινότερο προς το μέλλον που φανταστήκαμε και κάτι μου λέει ότι τα παιδιά μας μια μέρα θα τα οδηγήσουν σε εναέριους λεωφόρους με τεχνητής νοημοσύνης αισθητήρες και κανονισμούς κυκλοφορίας.

Παρακαλώ σχολιάστε τους δικούς σας παιδικούς πόθους με βάση τα παιχνίδια που σήμερα υπάρχουν. 

Τι θα αγοράζατε στον εαυτό σας αν γινόσαστε πάλι παιδιά;