επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά 4-5 ετών

Spread the love

Τα επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά 4-5 ετών είναι ένας μικρός πονοκέφαλος για τους γονείς γιατί το τελευταίο που θέλουν να δουν είναι άλλο ένα παρατημένο παιχνίδι στην “στοίβα” με τα…παρατημένα παιχνίδια. 
 
 
 
Ειδικά τα επιτραπέζια, κατέχουν εξέχουσα θέση ανάμεσα στα παρατημένα παιχνίδια αφού η μεταβατική αυτή ηλικία των 4-5 ετών δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε παιχνίδια με ρόλους όπως κούκλες, αυτοκινητάκια, επαγγέλματα κλπ.
 
Για τα οφέλη των επιτραπέζιων, έχουν μιλήσει πολλοί! Σε περίπτωση που σου έχει διαφύγει, μπορείς να δεις ένα τοπ 10 εδώ
 
Καθώς μεγάλωνε η δική μου κόρη άρχισα να αγοράζω επιτραπέζια παιχνίδια για να παίζουμε οι δυο μας ή ακόμη καλύτερα, για να παίζει ολόκληρη η οικογένεια.
 
Αποδείχθηκε ευσεβής πόθος, καθώς τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχα φανταστεί. Ήταν σχεδόν αδύνατο να προβλέψω ποια ήταν :
 
Αρκετά διασκεδαστικά ώστε να παίξει …και δεύτερη φορά, 
Αρκετά εύκολα για να τα καταλάβει
Αρκετά δύσκολα ώστε να μην βαρεθεί
Αρκετά έξυπνα ώστε να “ακονίσει” το μυαλό της. 
 
Το μόνο που με βοήθησε ήταν η διασταύρωση πληροφοριών με άλλους μπαμπάδες και φυσικά η  τύχη, καθώς πραγματικά δοκιμάσαμε πολλά επιτραπέζια με την ένδειξη “επιτραπέζια για παιδιά 4-5 ετών”.
 
Η παρακάτω λίστα είναι βγαλμένη μέσα από την προσωπική μου εμπειρία και αποτελεί μία ασφαλή επιλογή ως εισαγωγή του παιδιού σας στον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Μαντεψε ποιος

μάντεψε ποιος επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά 4-5 ετών

Στην κορυφή της λίστας μας, το παιχνίδι στο οποίο το παιδί σας θα κάνει τις περισσότερες ζαβολιές. Κάθε παρτίδα και ένα νέο κόλπο από την μικρούλα μου ώστε να δει “κρυφά” ποιόν χαρακτήρα έχω διαλέξει. 

Ομολογώ ότι στα πρώτα παιχνίδια μας, ένα μεγάλο μέρος της διασκέδασης οφείλονταν στις ζαβολιές της μικρής.

Για όποιον δεν θυμάται πώς παίζεται, το “μάντεψε ποιος” είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν να ανακαλύψουν τον χαρακτήρα που επέλεξε ο αντίπαλος με ερωτήσεις που απαντώνται με “ναι” ή “‘όχι”.

Όταν τελικά καταφέραμε να παίξουμε σοβαρά, ανακάλυψα ότι είναι ένα παιχνίδι που καλλιεργεί την διεξοδική σκέψη και αναγκάζει το παιδί να δημιουργήσει έναν αλγόριθμο επίλυσης τους προβλήματος προκειμένου να νικήσει. 

Σημαντικό νομίζω είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι αφήνει αρκετό χώρο στον ενήλικο ώστε να αφήσει το παιδί του να τον νικήσει χωρίς αυτό να το καταλάβει.

Ίσως να μην έχει μεγάλη εκπαιδευτική αξία το να αφήνεις το παιδί σου να σε νικήσει αλλά στον αγώνα να αγαπήσει τα επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά 4-5 ετών η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

Μετά από μερικά παιχνίδια εξάσκησης μπορεί πλέον το παιδί να νικήσει δίκαια αφού μάθει τον τρόπο να ανακαλύπτει  με τις λιγότερες δυνατές ερωτήσεις τον μυστικό χαρακτήρα.

Φιδακι

φιδάκι επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά 4-5 ετών

Κλασικό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν ενήλικα, ιδανικό όμως για ένα παιδί γύρω στα 4 – 5 έτη ή και μικρότερο.

Παρ ‘όλο που το αποτέλεσμα κρίνεται αποκλειστικά βάσει της τύχης χωρίς να απαιτείται ίχνος επιδεξιότητας,

είναι πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά και αναπτύσσει την σχέση τους με τους αριθμούς μέχρι το 100

καθώς βοηθάει να εμπεδώσει την σειρά με την οποία μετράμε.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα μπερδευτεί και θα κινείται αντίστροφα προς τους αριθμούς. 

Επίσης προσοχή όταν απομακρύνεστε έστω και για λίγο από το παιχνίδι.

Όταν επιστρέψετε μπορεί να είστε λίγο πιο πίσω από εκεί που νομίζατε και το παιδάκι σας μερικά τετραγωνάκια  πιο κοντά στη νίκη, γελώντας πονηρά… 

Κρεμάλα

κρεμάλα επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά 4-5 ετών

Μας το έφεραν ως δώρο. Απέφευγα να το αγοράσω λόγω της αμηχανίας που μου προκαλούσε η σκέψη ότι έπρεπε να εξηγήσω τι σημαίνει αυτή η λέξη.
Τελικά δεν μου το ρώτησε ποτέ και η κρεμάλα αποδείθηκε ένα από τα πιο διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχω παίξει με την μικρούλα μου.
Έβαζε λέξεις από τις ελάχιστες που γνωρίζει, λέξεις που έβλεπε γραμμένες γύρω της χωρίς να ξέρει καν τι σημαίνουν και μάθαινε την ακολουθία των γραμμάτων και των συλλαβών μέσα από την διασκέδαση. 
 
Το μοναδικό αρνητικό είναι πως δεν γίνεται να χάσετε δίκαια και συχνά θα πρέπει να προσποιηθείτε ότι χάνετε.
 
 
Ο συνεχής αγώνας προς τον συνδυασμό διασκέδασης και εκπαίδευσης περνάει μέσα από τα καταστήματα παιχνιδιών.
Το διαδίκτυο και η  gaming εφαρμογές έχουν ταυτιστεί με μοναχικές στιγμές στο μυαλό του παιδιού σας.
Η ομαδική οικογενειακή διασκέδαση που τόσο έχει ανάγκη περνάει μέσα από αληθινά κλασσικά παιχνίδια του αληθινού κόσμου.
Στο etoy.gr θα βρείτε μια από τις μεγαλύτερες συλλογές με επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά 4-5 ετών

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ